Как да оформиш брадата си според формата на лицето

  Вече знаем, че брадата не отива на всеки или както се казва „от всяко дърво свирка не става“. За да си припомниш виж статията: 7 причини да не си пускаш брада.

  Днес ще поговорим за мъжете, на които брадата би отивала, ако се оформи по подходящ начин в зависимост от формата на лицето. Няма мъж, който поне веднъж да не се е запитал „как да я оформя тази брада, за да изглеждам наистина добре?“, а и нека си признаем – добре изглеждащата и поддържана брада често придава мъжествения вид, който така се харесва на жените (даже и на някои, които не си признават).

  В случай, че лицето ти не е с форма на паралелепипед (не, че паралелепипедът е грозен), разгледай съветите, които се препоръчват за всяко лице и виж кой от тях можеш да приложиш на практика при себе си. По-долу ще покажем как да оформиш брадата си по такъв начин, че да се съчетае хармонично с формата на лицето ти и да ти пасне идеално. Кръгло, квадратно, овално, тясно очертано, във форма на диамант или сърце, всяко има свой начин да покаже очарование и младост, а оформената брада ще допринесе за вида, към който се стремиш.

Οвално лице

  Овално лице имат онези, чиято дължина на лицето е по-голяма от ширината на скулите, а брадичката е закръглена без ъгли. Овалното лице е най-разпространената форма и най-лесна за оформяне, тъй като й отиват всякакви видове стил и форма на брадата. Препоръчително обаче е квадратното оформяне в областта на челюстта и изчистените линии на бузите.

С издължена форма

Издължено лице имат онези мъже, чиято странична дължина на челото и дължина на скулите са еднакви, а челюстта малко по-масивна.Брадичката тук би могла да образува ъгли. Това лице се нарича още „правоъгълно“. За да се загладят ъглите на челюстта избягвайте триъгълното оформяне в тази област. За предпочитане е по-гъстата брада, която започва високо откъм бузите като по този начин намалява визуално дължината на лицето

Триъгълна форма

Триъгълната форма на лицето се характеризира с голямо чело, скули среден размер, а челюстта – сравнително по-малка. При тази форма бихме искали да подчертаем високата част на лицето, отклонявайки погледа от малката и заострена брадичка. Така избираме къса брада, която започва ниско от бузите към челюстта. Можем също да оставим и едно малко мустаче, което да придаде елегантност и стил.

Кръгло лице

При кръглото мъжко лице общата площ на скулите е равна на дължината на лицето. Мъжът с кръгла форма на лицето би трябало да избере брада, която е малка по обем на бузите, за да не акцентира върху тях. В същото време брадичката трябва да е добре покрита и привличайки погледа да създаде впечатление за дължина.

Лице с форма на сърце

При кръглото мъжко лице общата площ на скулите е равна на дължината на лицето. Мъжът с кръгла форма на лицето би трябало да избере брада, която е малка по обем на бузите, за да не акцентира върху тях. В същото време брадичката трябва да е добре покрита и привличайки погледа да създаде впечатление за дължина.

Вашият коментар

Влез в клуба!

Абонирай се за нашия бюлетин, за да си сигурен, че няма да пропуснеш интересните ни статии, игри и промоции.

Този сайт използва "бисквитки" за персонализиране на съдържанието и анализиране на посещенията на сайта. Ако си съгласен, моля потвърди с натискане на бутона "Да, съгласен съм".