Как да направим бръсненето по-лесно?

Наред с всички известни средства за обезкосмяване като кола маската и епилацията, бръсненето си остава най-популярния, удобен и безболезнен начин за справяне с нежеланото окосмяване.

0

от Иванка Банкова

  Забързана в своето ежедневие съвременната жена все повече предпочита бръснача пред болезнената, изискваща време и усилия кола маска и недостатъчно ефективния епилатор. В този ред на мисли ето и няколко интресни съвета за по-лесно и дълготрайно бръснене, за да сте сигурни още от следващия път, че правите нещата както трябва:

съвета как да направим бръсненето по-лесно

  • Ексфолирайте кожата преди бръснене. Винаги почиствайте добре кожата си като премахвате мъртвите клетки. Масажирайте с леки въртеливи движения и изплакнете с топла вода. Така почистена кожата наистина позволява по-лесно и ефективно премахване на космите и предотвратява задръстването на бръснача.
  • Не ползвайте сапун като заместител на крема за бръснене. Използвайки сапуна като продукт за бръснене единственото, което може да спечелите като бонус е суха и сърбяща кожа. Ако нямате крем за бръснене под ръка винаги може да го замените с бебешко олио.
  • Разменете крема за бръснене с бебешко олио. При суха и чувствителна кожа, бебешкото олио е идеалното решение, което освен така нужната на кожата ви хидратация има противовъзпалителни и омекотяващи свойста. Освен това свежда до минимум вероятността от получаването на обриви и пъпчици, тъй като олиото улеснява лекото и безпроблемно плъзгане на ножчетата по кожата, предотвратявайки опасността от порязване. Определено има предимства.
  • Правете по-кратки плъзгания, когато се бръснете. Може да ви се струва изключително умна идеята да плъзгате самобръсначката от основата на бедрото до глезена – но не! Така има много по-голяма вероятност да се порежете. Винаги правете по-кратки и внимателни движения.
  • възпаления и други неприятни усещания, винаги избирайте ножчета с овлажняващи гел-ленти, които съдържат подходящи активни съставки като алое вера, витамин Е, лавандула и др. Гънещата се глава предоставя по-удобно бръснене, като лесно достига до всяка точка на тялото в подходящия ъгъл.
  • Бръснете в посока на растежа на косъма. Бръсненето винаги трябва да започва в посока „надолу“ на косъма, особено, когато имате по-чувствителна кожа. Ако започнете бръсненето срещу растежа на косъма най-много да си докарате наранена и раздразнена кожа, а защо не и чисто нов белег. Така че запомнете: първо надолу и след това нагоре.
  • Винаги използвайте самобръсначки, които имат овлажняващи средства и движеща се главa. Когато кожата ви е екстремно суха и чувствителна, за да избегнете раздразнения, възпаления и други неприятни усещания, винаги избирайте ножчета с овлажняващи гел-ленти, които съдържат подходящи активни съставки като алое вера, витамин Е, лавандула и др. Гънещата се глава предоставя по-удобно бръснене, като лесно достига до всяка точка на тялото в подходящия ъгъл.
  • Никога не използвайте захабени самобръсначки. Самобръсначката или ножчетата й трябва да се сменят веднага, щом се усети, че не режат както трябва. Замърсените и затъпени остриета крият опасност от разраняване и възпаление на кожата, а и бръсненето с тях не е дългосрочно, тъй като космите се режат повърхностно.
  • Използвайте самобръсначки с повече ножчета. Нека си го кажем направо – колкото повече ножчета, толкова по-малко напрежение ще има при бръснене, повече премахнати косми и не на последно място – много по-малко движения. С други думи – добрата самобръсначка е от изключително важно значение за по-гладкото и по-дълготрайно бръснене.

ПОСЛЕДВАЙ НИ

Вашият коментар

Влез в клуба!

Абонирай се за нашия бюлетин, за да си сигурен, че няма да пропуснеш интересните ни статии, игри и промоции.

Този сайт използва "бисквитки" за персонализиране на съдържанието и анализиране на посещенията на сайта. Ако си съгласен, моля потвърди с натискане на бутона "Да, съгласен съм".