Как да удължиш живота на самобръсначката си и да спестиш пари?

За добро или за лошо бръсненето е част от нашия живот, освен ако, разбира се, не сте кьосе или сте решили просто да ходите като Чубака . В тази връзка ето няколко известни трика, с които ще удължите живота на вашата самобръсначка и така ще спестите пари.

Колко бръсненения издръжа едно резервно ножче?

Не се сещам някъде на пакета на бръсначи или резервни ножчета да се посочва колко дълго би трябвало да изръжи едно ножче? Въпреки че компанията за бръснене може да претендира за дълголетието на своите самобръсначки, това не винаги е така. Ето и хитрините, които ще помогнат на вашата самобръсначка да бъде с вас и да ви служи ефективно по-дълго време.

Изсушавай добре самобръсанчката след всяко ползване

Една от най-популярните теории е, че от задръжането на вода по ножчетата на самобръсанчката те се окисляват и дори корозират.

Сешоара

Може да изразходите малко електроенергия, но използването на сешоара за изсушаване, освен косата, е широко използван метод за подсушаване на най-недостъпните места.

Хавлия за лице

Най-лесен начин си остава хавлията за лице. Само внимавайте да не се порежете докато търкате ножчетата.

Намажете самобръсначката с предпазваща течност

Не само водата, но въздухът и солта от кожата ти нанасят щети върху металните ножчета. За това няма да е достатъчно само да изсушите самобръсначката, а ще трябва и да я намажете с нещо.

Алкохол

Той има способността да ускорява сушенето и да стерилизира средата. Второто е особено важно за хората с акне.

Олио

С минерално или бебешко олиото, кожата ти ще се чувства добре.

Оцет

Да, оцетът е средството за премахване на всякакви вредни наслагвания върху ножчетата на вашата самобръсначка.

Стари дънки

Този трик доби голяма популярност в интернет и твърди, че може да запазите едно ножче остро за година. Целта е просто да търкате по 10 пъти в едната посока и 10 в другата като по този начин ножчетата се наточват.

Техники и продукти за бръснене

Може да удължиш живота на самобръсначката си като използваш различни продукти при бръснене. Например, някои изследвания твърдят, че киселината, съдържаща се в крема за бръснене може да навреди на острието.

Намокрете косъм

Малко преди да нанесете какъвто и да е гел/пяна/сапун, първо се уверете, че сте намокрили косъма. Водата ще го накара да омекне и да стане по лесен за премахване.

Балсам за коса

Освен чудесен лубрикант, балсамът за коса има и способността да прави косъма много мек. Така на самобръсначката няма да й се налага да върши черната работа.

Използвайки тези малки хитрини твоята самобръсначка значително ще увеличи срока си на годност, а ти ще избегнеш харченето на пари, които можеш да вложиш в нещо друго. 

Facebook

Вашият коментар

Влез в клуба!

Абонирай се за нашия бюлетин, за да си сигурен, че няма да пропуснеш интересните ни статии, игри и промоции.

Този сайт използва "бисквитки" за персонализиране на съдържанието и анализиране на посещенията на сайта. Ако си съгласен, моля потвърди с натискане на бутона "Да, съгласен съм".