7 Причини да не си пускаш брада

В наши дни всеки иска да има брада – от младите мъже до мъжете в по-зряла възраст. Оформянето й е най-разпространената тенденция сред мъжката мода през последните години, но както много други тенденции – мустаците не отиват на всеки.

Съществуват такива случаи, в които по-добре би било да вземеш окончателното и безвъзвратно решение да обръснеш всички косми по лицето си и да изоставиш завинаги идеята да видиш своето „аз“ с така модерната брада.

Защо не трябва да си оставяш брада?

neckbeard

1. Имаш косми дори и по врата

Ако космите ти стигат до едно положение, което не разкрива толкова привлекателна външност, то тогава вероятно не би и помислил да си оставиш брада. Естествено, би могъл да ги подстрижеш, подкъсиш и обръснеш, за да добият вид на брада, но в крайна сметка това със сигурност не е най-добрият вид, на който си способен.

 

2. Имаш голи петна по брадата

Когато имаш гладки места по брадата си, хората наоколо ще започнат да се чудят какво ти се е случило, за да се сдобиеш с тези белези. Ако принадлежиш към тази категория, тогава добре би било да обмислиш отново идеята да си пуснеш брада.

 

3. Имаш необуздана и рошава брада

Съществуват и такива видове брада, които независимо от използването на специализирани масла и кремове, не могат да бъдат опитомени. Ако имаш небрежно изглеждаща, силно къдрава или съвсем права брада, то тогава не можеш да се похвалиш с най-добър външен вид. Това може да е просто в периода на пубертета  или да е така по рождение, но независимо каква е истината, едно е сигурно – не би привлякъл момичетата.

 

 

4. Брадата ти има различни цветове и нюанси

Можем да проявим разбиране за наличието на незначителните сиви косъмчета, които са започнали да се появяват по лицето ти, но ако имаш други нюанси в цвета на брадата, добре би било да помислиш за евентуалното закупуване и абониране на самобръсначка и резервни ножчета. Може да имаш съвършено оформена брада, но ако не е едноцветна, по-добре да я няма на лицето ти.

 

5. Брадата ти е нехомогенна по отношение на растежа

Ако брадата ти изглежда все едно е занемарена, а не гъста и равномерна, както би трябвало да е, значи е време да промениш визията си. Разнородната брада расте по лицата на много мъже и най-добрият начин да се справиш с нея е да я обръснеш.

 

6. Имаш пубертетска брада

Редките косъмчета над устните ти и няколкото по брадичката в никакъв случай не биха могли да се счетат за брада. За това по-добре е да направиш един много по-сигурен избор…


7. Практикуваш или искаш професия, която не толерира носенето на брада

Има доста работни места, в които не е проблем носенето на брада, но има и такива, в които трябва да се съобразиш с изискванията на етикета и работодателя и да се опиташ да се впишеш успешно в работната среда. Пък и нека си кажем честно, ако нямаш намерение да играеш Робинзон Крузо в киното по-добре заложи на изискания и спретнат външен вид при кандидатстването за мечтаната работа.

Вашият коментар

Влез в клуба!

Абонирай се за нашия бюлетин, за да си сигурен, че няма да пропуснеш интересните ни статии, игри и промоции.

Този сайт използва "бисквитки" за персонализиране на съдържанието и анализиране на посещенията на сайта. Ако си съгласен, моля потвърди с натискане на бутона "Да, съгласен съм".