5 Съвета за съвършено бръснене

Бръсненето е не просто едно задължение на мъжа, то е изкуство, което изисква време, внимание и специална грижа. Освен израз на лична хигиена и красота, бръсненето говори и за индивидуалния стил на всеки мъж.

Внимателното и грижливо бръснене подчертава самоувереността, привлича вниманието на жените, които са във възторг от гладката кожа и дава усещане за изключителност.

За да научиш и ти тайните на доброто бръснене, разгледай тук нашите съвети.


Тайни за съвършено бръснене

Основни стъпки    

Съвършеното бръснене винаги става по време на гореща баня. Топлата вода отваря порите, прави кожата и космите меки. Важно е също да се използва специално масло за преди бръснене, за да се омекотят допълнително космите, а бръсначът да се плъзга по-лесно.

Също така изключително добре би било да се използва някакъв ексфолиращ продукт поне един или два пъти седмично, за да се отстранят мъртвите клетки на кожата, като по този начин бръсненето се улеснява и продължава по-дълго време.

 

Добра пяна

За да постигне човек съвършеното бръснене е необходимо да използва качествена пяна или гел за бръснене. Пробвай да използваш някаква четка, за да нанесеш пяната или ако не те устройва – ползвай ръцете си. Всъщност, ако все още не си свикнал да използваш четка за бръснене, опитай да го направиш, защото тя прави по-добра и по-плътна пяна, която повдига космите на лицето ти и осигурява необходимата влага, за да бъде бръсненето по-удобно.

 

Подходящата самобръсначка

От всички самобръсначки, които се подвизават на пазара, не е лъжа, че Жилет имат най-добрата реклама и най-разпознаваема визия. Но колкото и да е важна известната марка, най-важното е самобръсначката, която ползваш да има добро качество. Никога не използвай самобръсначка, чиите остриета са затъпени и пълни с остатъци от бръсненето, защото единственото, което може да предзвика една такава самобръсначка е възпаление на кожата. Смени остриетата веднага, щом усетиш, че не режат добре.

Винаги внимавай, когато си купуваш и използваш самобръсначка. Задължително гледай да има добър баланс, да е удобна и да ти осигурява сигурност и безопасност по време на бръсненето.

Техника на бръсненето

По-добре е да започнеш бръснейки първо по посока на растежа на космите. Така ще избегнеш вероятността те да се обърнат навътре и да образуват нежелани пъпчици. Щом веднъж вече си обръснал по този начин цялото лице, можеш да минеш една „втора ръка“ бръснейки контра, за да постигнеш един по-добър и по-продължителен резултат.

Добра хидратация

Немислимо е да се избръснеш и да не завършиш с някакъв овлажняващ крем или афтър шейв лосион. Дори и продуктите със съдържание на спирт от този тип да са много разпространени, опитай се да избереш такива, които не съдържат никакъв вид алкохол. Идеалният овлажняващ продукт ще защити раздразнената ти кожа и ще спомогне за затварянето на порите й.

 

Вашият коментар

Влез в клуба!

Абонирай се за нашия бюлетин, за да си сигурен, че няма да пропуснеш интересните ни статии, игри и промоции.

Този сайт използва "бисквитки" за персонализиране на съдържанието и анализиране на посещенията на сайта. Ако си съгласен, моля потвърди с натискане на бутона "Да, съгласен съм".